12.12.18

Ideoita ja vinkkejä apteekin Instagramiin

Instagram on ensisijaisesti visuaalisen sisällön jakamisen paikka. Mieti asiakkaan näkökulmasta, näyttääkö tuottamasi sisältö miellyttävältä. Myös Instagram feedin eli kuvasyötteen kokonaisilme vaikuttaa ensivaikutelmaan. Kun profiiliisi näyttää kokonaisuudessaan miellyttävältä ja inspiroivalta, saat todennäköisemmin uusia seuraajia ja tykkäyksiä kuviin.

Kun lähdet suunnittelemaan millaista sisältöä apteekin Instagramiin voisi laittaa, mieti, mitkä värit ovat apteekkinne "tunnusvärit". Feedin kokonaisilmeen kannalta on tärkeää, että tietyt värit toistuvat postauksissa. 

Mieti, mistä apteekki haluaa olla tunnettu? Mitkä asiat ovat apteekille tärkeitä ja millaisia arvoja apteekki edustaa? Muista, että sosiaalinen media rakentaa myös apteekin brändiä!

Ideoita apteekin Instagramiin

 • Kuva työntekijästä työasussa 
 • Ennen ja jälkeen 
  • Järjestä kuvat Instagramissa niin, että ensiksi tulee "jälkeen"-kuva ja toisena "ennen"-kuva. Näin profiilin kuvien kokonaisilme pysyy miellyttävämpänä. 
 • Kuva työntekovaiheesta 
  • esim. annosjakelupalvelu, tavaranpurku, hyllytys, kampanjaesillepanon tekeminen
 • Kuva asiakaspalvelutilanteesta 
  • kysy asiakkaalta saako häntä kuvata, lavastettu kuva käy myös hyvin
 • Kuvia esineistä, jotka liittyvät apteekkiin

+ Käytä samoja filttereitä. Kuvien värimaailma pysyy tällöin samankaltaisena, joten kuvat sopivat todennäköisemmin yhteen.

+ Käytä feedin suunnittelussa apuna esimerkiksi UNUM-nimistä sovellusta. Sovelluksessa voit kokeilla helposti eri kuvien yhteensopivuutta toisiinsa eli järjestellä ottamiasi kuvia niin, että ne näyttävät Instagramissa visuaalisesti miellyttävämmiltä. Voit siis huoletta kokeilla sovelluksessa kuvien yhteensopivuutta toisiinsa ennen kuin julkaiset kuvat Instagramiin. Tämä on yksi tärkeimmistä vinkeistä kauniin feedin aikaansaamiseksi!

+ Lue niksit tehokkaampaan sometekemiseen täältä

- Somefarmaseutti Johanna 

Seuraa Somefarmaseuttia Instagramissa ja Facebookissa

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Back to Top