4.12.18

Miten tehdä somea tehokkaasti? 4 niksiä apteekeille

Tehtävien niputtaminen 

Tehtävien niputtaminen tarkoittaa sitä, että teet samankaltaisia tehtäviä useamman kerralla. Niputtaminen vähentää tehtävästä toiseen siirtymistä ja keskeytyksiä, mikä tekee siitä tehokkaan ja aikaa säästävän työskentelytavan.

Esimerkki: Tarvitset kuvia apteekin Facebook-päivityksiä varten. Ota mahdollisimman monta kuvaa samalla kertaa ja saat materiaalia useampaan päivitykseen. Voit myös kirjoittaa useamman päivityksen kerralla valmiiksi. Hyödynnä Facebookissa luonnosten tekemistä ja päivitysten ajastusmahdollisuutta!

Päivitysten ajastaminen

Päivitysten ajastaminen säästää aikaa. Jos tiedät, että esimerkiksi loppuviikot ovat aina kiireistä aikaa apteekissa, varaa aikaa somen tekemiseen alkuviikkoon ja ajasta päivityksiä valmiiksi silloin. Näin apteekki ei vietä hiljaiseloa somessa kiireisinäkään hetkinä ja somen tekeminen pysyy säännöllisenä.

Tee työ mahdollisimman rauhallisessa paikassa 

Tiedän: tämä on apteekkiympäristössä ehkä kaikkein haastavin osio toteuttaa. Se, että työtä saa tehdään keskeytyksettä, on hyväksi sekä työn tehokkuudelle että työntekijän jaksamiselle.

Varaa siis somevastaavalle apteekin kalenteriin oma aika tehdä rauhassa sosiaalista mediaa työtehokkuuden parantamiseksi ja apteekin somekanavien kasvamiseksi.

Jätä aikaa myös suunnittelulle

Tiedätkö, mitä postaat ensi viikolla someen?
Sisältökalenterin avulla varmistat, että päivityksesi ovat ajankohtaisia, monipuolisia ja vaihtelevia. Suunnittelun ansiosta somessa tulee esille niitä asioita, joita apteekki haluaa edustaa ja joista apteekki haluaa olla tunnettu.


- Somefarmaseutti Johanna 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Back to Top