7.2.19

Miksi Google Analyticsin seuraaminen kannattaa?


Tiedätkö, toimiiko sivustosi apteekin liiketoiminnan ja markkinoinnin tavoitteiden mukaisesti? Kuka käy nettisivuillasi, entä mistä kävijät tulevat? Google Analytics auttaa.


Mikä Google Analytics on?

Google Analytics on ilmainen digimarkkinointityökalu, jonka avulla voit seurata nettisivujesi analytiikkaa ja käyttää tietoja esimerkiksi markkinoinnin suunnitteluun. 

Google Analyticsin voi liittää olemassaolevaan Google-tiliin/Gmail-sähköpostiosoitteeseen ja sivuston analytiikkaa voi seurata osoitteessa https://analytics.google.com/

Miksi Google Analyticsin seuraaminen kannattaa? 

Google Analytics kertoo muun muassa nettisivujesi kävijämäärän, mistä kävijät tulevat, mitä he tekevät sivulla ja miten hyvin he viihtyvät. Nämä ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen työkalun markkinoinnin suunnittelussa.

Analyticsissa on myös mahdollista luoda tavoitteita. Voit miettiä mitä toivoisit nettisivukävijän tekevän sivuilla, asettaa sen tavoitteeksi ja pääset mittaamaan tavoitteen tehoa. Jos tavoitteena on saada kävijä tekemään verkkokauppaostos, voit mitata tätä tavoitetta.

Vertaan mielelläni analytiikan seurantaa lääkehoidon toimivuuteen. Jos uusi lääkehoito aloitetaan, mutta lääkkeen toimivuutta ei seurata esimerkiksi mittauksilla, mistä voi tietää onko lääkkeestä ollut apua? Sama pätee nettisivuihin; jos et tiedä, miten nettisivusi toimivat ja mistä kävijät tulevat, digimarkkinointia tehdään ihan sokkona. 

- Somefarmaseutti Johanna
Seuraa Somefarmaseuttia Instagramissa ja Facebookissa

Jos haluat hyödyntää tätä loistavaa ilmaista työkalua digimarkkinoinnissasi, mutta et tiedä miten palvelu otetaan käyttöön ja miten sen tietoja voi hyödyntää markkinoinnissa, ota minuun yhteyttä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Back to Top